Om Ofelia

Ofelia har två superkrafter.

1. Hon är jättebra på låttexter. Bra på att komma ihåg saker. Detta säger Ofelias pappa att hon skulle kunna uppträda med. (Men å andra sidan vet hon massor med personer som kan nöta in texter. De kallas skådespelare.) Ofelia kommer ihåg kassettband hon lyssnade på när hon var liten, filmer hon såg om och om igen. Hon reciterar långa dialoger från filmer hon inte sett på femton år. Även om hon inte kan låta som Mufasa hör hon ändå hans röst, varm och stark, i sitt huvud. Hon säger bara det hon hör. Det är inte så svårt.

”Allt det du ser, lever här tillsammans i en fantastisk balans. Som kung måste du förstå den balansen och respektera alla varelser, från den krypande myran till den hoppande antilopen.”

”Men pappa, äter inte vi antiloper?”

”Jo Simba, men du måste förstå… När vi dör, blir våra kroppar till gräs, och antiloperna äter gräset. Och så, hör vi alla ihop i livets stora cirkel.”

Tyvärr finns det noll tillfällen då arbetsgivare spontant känner att för just den här grejen, då behöver de verkligen någon som kan hålla långa monologer om sin motivation för att ta över Lejonklippan.

2. Ofelia vet när en avokado är perfekt mogen. Det är bra när man ska göra guacamole.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s