Ofelia kommer tillbaka till verkligheten

Det är märkligt att det varenda gång känns som om framtiden är någon annans problem. Ofelia har nu haft ledigt från ett av sina jobb, samt skolan, i ett par veckors tid. Hon har sovit mycket. Det har varit magiskt. Givetvis har hon haft en uppgift att skriva över denna ledighet, men hon har inte känt sig väldigt stressad över den. Det har ju trots allt varit förberett ett tag nu. Den där eviga planen hon försöker hålla sig till… Hon börjar undra så smått om hon inte börjar bli allergisk mot planer. Hon har överanvänt det ordet så mycket under hösten att det börjar värka i leder och klia under huden närhelst det nämns.

Men nu är det alltså dags att bli färdig! 2016 är slut och det kan trampas mot nya mål. Ofelia hör plogbilen skrapa mot asfalten. Snön kom tillbaka ändå, ett par dagar efter nyår. Så dags nu. Jullovet är snart slut.

Plogbilen utgör en bas till hennes pluggsoundtrack. Hennes egna fingrars knappande på tangentbordet är någon slags melodi, och i bakgrunden hör hon Fitzwilliams spel, skjutanden och samma fem repliker igen och igen.

“Nerf this!”
“Time to raise my APM!”
“Is this easy mode?”

Hypnotiskt nästan, och lätt att ignorera.

En av hennes texter som hon hade tänkt använda finns inte där hon trodde att den skulle finnas. Ofelia svär lite tyst för sig själv. Googlar. Klickar. Helvete, betaltjänst. Hon har inte tid med det här. Hon undersöker litteraturlistan och hittar något annat. Ändrar sina egna källhänvisningar, ändrar notiserna. Börjar om, tänker nytt.

En kopp kaffe till kanske… Nej, det är nog en dum idé. Hon vill kunna sova inatt. Te då. Eller en cider. “Skriv full, redigera nykter.” Citatet ges ofta till Hemingway, men han tog sitt skrivande seriöst. Låter som en faktoid.

Hon gnuggar tinningarna. Det här är inte omöjligt. Och tanken på omtenta, på ytterligare några veckor i ovisshet, driver henne vidare. I helvete heller. Det här ska hon klara.

Djupa andetag, och så nästa mening. Det är det som är hemligheten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s