Saker Ofelia har lyckats med i år

  1. Hon har börjat plugga igen. Det var exakt vad hon planerade att göra, och hon gjorde det. Det har varit en tuff höst, men hon är redo att komma igång igen, och hon känner att hon klarar det. För det finns ingenting som Ofelia inte klarar, så det så.
  2. Hon fick jobb, helt på egen hand! Förra året vid den här tiden var Ofelia tekniskt sett arbetslös. Fast hon var inte det på riktigt samma sätt som hon var tidigare. Förut när Ofelia varit arbetslös har hon krupit in i en liten bubbla av förnekelse och förtvivlan, vilket inte är ett jättebra sätt att hantera den situationen. Nu tänkte hon till lite innan hon ens blev arbetslös, och gjorde upp en plan för det, och frågade folk om smarta grejer att göra. Sen gjorde det inte jättemycket när hon befann sig i den situationen, för hon hade fixat saker åt sig. Och hon kände sig kalasmycket som en riktig vuxen! En bra känsla.
  3. Nejmen vi kan ta det här igen, för Ofelia är så nöjd. Alltså hon fick JOBB. SJÄLV. På EGNA meriter. Det fanns en annons i Platsbanken, hon skickade in sitt CV, hon klarade intervjun, påbörjade sin inlärning och fick jobbet. Och hon klarade det utan att säga till någon att hon har Aspergers och att de tekniskt sett har rätt till bidrag för att anställa henne. Men det behövde hon inte göra! Och de anställde henne! Och Ofelia kände sig inte som ett charity case. Också en bra känsla.
  4. Ofelia flyttade ihop med Fitzwilliam. Hon har med andra ord någon som är villig att springa ut ur sovrummet som en lycklig golden retriever för att hälsa på henne när hon kommer hem, ge henne en snabb kram och sen springa tillbaka in igen för han spelar ett spel på tid och måste hinna tillbaka till nästa runda. Så det är trevligt. Och han gömmer även små gosesälar lite överallt för att det får henne att skratta.
  5. Hon började med ett nytt skrivprojekt somär väldigt roligt att hålla på med och som fyller henne med lust att skriva. Även om hon fortfarande har lite kvar att göra på det gamla projektet så känns det kul att påbörja något nytt och fräscht. Och detta dessutom utan jättemycket skuld för att hon egentligen borde jobba med annat!

Så 2016 var ett småtrist år världen över, det är det många som sagt. Men Ofelia är nöjd med sin version, och det enda hon hoppas på för 2017 är färre sjukdomar och bättre planering för sitt eget välbefinnandes skull. Leve nya tider och good nytt år!

Advertisements

One thought on “Saker Ofelia har lyckats med i år

  1. Sara says:

    Åh, en värld där det finns gosesälar att strössla med så mycket som behövs. Tack Ofelia för den bilden, den får mig att både skratta och le och bli lite blank i ögat. Nåja, tekniskt sett i båda ögonen men det är mindre poetiskt. Gott slut, gott nytt, gott allt möjligt önskar en trogen kommenterare 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s