Ofelia är sjuk igen

Ofelia är så redo för att 2016 ska vara över. Generellt har det varit ett bra år för henne, med massor med trevliga saker som hänt, men hon är ändå redo för ett avslut och en ny start.

Hon är så redo för en chans att få vila ut sig och slippa bli sjuk hela tiden. För det börjar bli löjligt hur sjuk hon har varit den här hösten. Hon har tappat rösten. Hon har varit täppt i näsan. Hon har svettats ner lakan i feber och hostat nätterna igenom.

“Jag lovar,” säger hon hest. “I själva verket är jag mycket frisk av mig. Jag är egentligen aldrig sjuk.”

Det hjälper inte riktigt att hon säger så, för nu är det nu och inte en månad har passerat utan att hon behöver ta ledigt från skola eller jobb för att ligga och ta igen sig. Uppenbarligen är hon ju inte frisk av sig. Uppenbarligen är hon ju sjuk ganska ofta, fast hon i själen är frisk.

“Det är stressen,” säger Fitzwilliam och häller upp ett mått fruktansvärt äcklig hostmedicin. “Ta den här. Om du inte tar medicin tycker jag inte synd om dig.”

Hon sväljer lydigt hostmedicinen, grimaserar och får kväljningar. Varför kan hon inte vara vuxen nog att hålla äcklig medicin nere utan att skölja ur munnen? Det var precis likadant när hon var liten. Hon var bättre med sprutor än hon var med medicin och mamma och pappa fick muta med en chokladbit varenda gång för att hon skulle svälja. Men nu tycker Fitzwilliam åtminstone lite synd om henne.

“Det kan vara att jag jobbar på en skola också,” påpekar hon trött. “Flera anledningar.”

“Nej, du pluggar hela tiden och du jobbar hela tiden. Det är stress.” Fitzwilliam klappar lite på henne. “Stackars, stackars.”

Ofelia är väldigt trött på att vara sjuk. Hon är trött på 2016, som har varit bra men utmattande. Hon är trött på att inte få sova ut eftersom hon oftast börjar tidigt även på helger, och hon är trött på att behöva tillbringa kvällarna med att plugga. Det ska bli så himla skönt att bara få vara lite. Mysa med Fitzwilliam och spela lite spel och kolla på Westworld och inte ett endaste smul mer.

God jul på er, allesammans.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s