Ofelia är för i teori men mot i praktik

#1 Pepparkakshus gjorda i chokladkakor

Det är sant att det ser liksom piffigt ut. Och alla gillar ju kanske inte pepparkakor, men det är kul att dekorera och det är det som är viktigt eller hur? Och brunt som brunt och choklad är godare än pepparkaka. (Det är bara det. Ofelia tänker inte ens diskutera saken.)

MEN. Pepparkakshus är menade att stå framme i några veckor till allmän beskådan och beundran över kreativitet och/eller konstnärlig talang. Pepparkaka klarar det och smakar fortfarande mumma även i mellandagarna när glansen börjar avta lite och non-stopen har börjat bändas av hustaket. Choklad… nja. Choklad är liksom inte superbra på att stå och se fräsch ut efter en månad i friska luften. Detta är förutsatt att man inte redan har fuckat upp och ställt huset en liten smula för nära värmeljus eller element och den varsamt konstruerade farstun har smält och nu ser bomullen man använt som snö inte lika ren och fin ut längre.

Pepparkakshus är till för att ätas. Om du inte håller med om det, håll tyst och bygg ett av brunt papper och lim då. Sitt i ditt papperskakshus och ät lite knäckebröd och god jul pårej. Ofelia har inget tålamod alls. Pepparkakshus ska ätas även om kakan börjar mjukna och hela konstruktionen ser ut som om en liten snäll varg med astma hade kunnat blåsa ner det. Det är inte som att Ofelia skulle säga nej till att äta ett chokladhus. Det är nog det som är problemet faktiskt, för om hon nu skulle smälla i sig ett pepparkakshus har hon “bara” ätit några ganska stora och tjusigt prydda pepparkakor. Om hon skulle göra samma sak med ett chokladhus hade hon då liksom av en händelse fått i sig typ åtta chokladkakor, och det är inte okej någonstans. Och detta är inte ens medräknat dekorationerna.

Och vems idé var det att pynta choklad med kristyr? Pepparkaka är inte världens sötaste kaka liksom, det finns en anledning till att vi inte bygger hus av chokladrutor eller drömmar. Pepparkaka kan tryggt vara bärare av kristyr. Man kan slänga på vad som helst på pepparkaka och resultatet blir bara bättre. Inte så mycket med choklad. Choklad behöver något som kompletterar det söta: mint, apelsin, kaffe. Kristyr är socker och vatten. Man skulle lika gärna bara hälla strösocker på eländet.

Ofelia är villig att debattera Marabou om detta, men hon kommer vinna för hon har rätt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s