Ofelia mumlar för sig själv

Hon gör det ibland. När hon är själv. Alltså, hon säger orden rakt ut för att sätta ord på planerna, så att de ska bli lättare att komma ihåg. Det är teorin, alltså. I själva verket har Ofelia inte särskilt svårt att komma ihåg:

När du kommer hem:
Steg 1: Sätt på tevatten
Steg 2: Gå på toaletten
Steg 3: Gör te
Steg 4: Sätt dig framför datorn och skriv en seminarieuppgift

Det är alltså inte supersvårt, då. Inte alls värt att muttra för sig själv på väg från tunnelbanan, precis som det inte var värt att muttra det på tågstationen, eller på väg till tågstationen, eller inne på universitetstoan. Men Ofelia kan inte riktigt sluta, och hon gör samma sak när hon är själv hemma, fast värre.

Säg att hon tappar något.

“Det där är jag glad att ingen såg!” tjoar hon då och gör en liten dans. “Veeeem är bäst på att hålla klumpigheten heeeeemlig! Oh yeah! Fast jag vet. Jag är klumpig,” rättar hon sig själv med en nick. “Alla vet detta. Men det spelar ingen roll. Ingen såg det där. Ha!”

Så håller hon på. Varför håller hon på så? Långa fåniga konversationer om saker hon redan vet, för hon är hon. Långa fåniga sånger om rostat bröd. (Fast hon är ganska stolt över den, den har tre verser och är en hit.)

Ofelia pratar med sig själv som om hon är en karaktär i en film ingen skulle tro existerade. Hon lägger upp för- och nackdelar med sina beslut. Hon säger emot sig själv. Hon muttrar meningar och fraser hon gillar ljudet av, testar dem på tungan för att se var de kan passa in. Ett skämt, en statusuppdatering, en bit dialog. För vem? För någon. Hon kanske bara gillar ljudet av sin egen röst.

Om Ofelia pratar och ingen hör henne, ger hon några ljud ifrån sig?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s