Ofelia, Fitzwilliam och säl-skapet

Vissa par skaffar barn. Vissa par skaffar hund. Och sen så är det Ofelia och Fitzwilliam, som har två gosedjurssälar som de behandlar som barn. Alltså… Inte på ett konstigt sätt. Mer som att de har bestämt att dessa två olika sälar har väldigt olika personligheter och att den yngsta (han heter Sigge) är väldigt busig och att han drar med sig storebror (han heter Todd) på en massa bus, men egentligen vill Todd bara gosa. Ja, fast alltså Ofelia och Fitzwilliam VET att det är på låtsas då. Mer som att det är ett kul skämt som de båda skämtar om på ett skämtsamt vis.

Sigge norpar Ofelias strumpor och använder dem som sovsäck eller nattmössa. Sigge åker runt på äventyr i Fitzwilliams lägenhet och lämnar kryptiska lappar efter sig, så man får jaga rätt på honom. Sigge sätter sig på Fitzwilliams axel när han sitter vid datorn och frågar vad han gör. Todd ligger på sängen och läser. Båda kallar Ofelia och Fitzwilliam för mamma och pappa. När det är för våldsamt i naturdokumentärerna de tittar på vid läggdags vänds sälarna åt andra hållet, så de ska slippa se. Ofelia och Fitzwilliam är väldigt beskyddande föräldrar.

Alltså, de VET att det är på skoj. Det är möjligt att det har gått en liten smula överstyr.

”Sigge,” suckar Ofelia när hon ser att han sitter på hennes mobiltelefon. ”Jag har ju sagt åt dig, där kan du ju inte sitta.”

Hon plockar upp honom och sätter ner honom på Fitzwilliams tangentbord.

”Men Sigge,” säger Fitzwilliam och skakar på huvudet när han kommer tillbaka från badrummet, innan han plockar upp den lilla sälen och sätter honom i bröstfickan.

Vi borde ge dem någon slags teknikgräns,” tycker Ofelia. ”De är alldeles för unga för att sitta med telefonen eller datorn hela tiden.”

Så vad ska de göra då? De kan ju knappast gå ut själva. Jag litar inte på Jemima, hon är en väldigt dålig barnvakt.”

Jemima är en goseanka. Fitzwilliam fick henne samtidigt som Sigge föddes köptes. (För helvete, KÖPTES.) Hon är vuxen, men knappt hälften så stor som Todd, så hur ska man kunna vänta sig att hon ska klara det ansvaret? Det hela är ett problem.

De kan inte gå i leksaksaffärer längre.

Ska vi skaffa en till?” frågar Fitzwilliam med tindrande ögon. Han håller i en rosaskimrande, fluffig säl.

Ofelia tvekar. Tre känns för många. Resonerar hon så därför att hon bara har ett syskon själv? ”Vi är inte redo för en tredje säl, älskling. Inte än. Vi väntar tills de är äldre.”

Nästa år fyller Ofelia 30. Hon är ganska säker på att det inte är såhär det brukar se ut.

Advertisements

One thought on “Ofelia, Fitzwilliam och säl-skapet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s