Ytterligare tre personer som Ofelia vill ska vara hennes kompisar

OBS. Denna lista är baserad endast på magkänsla. Ofelia känner inte dessa människor på riktigt. Men det känns liksom rätt, bara, att tro att de är kul personer att ha i sin bekantskapskrets.

Mara-Wilson

Mara Wilson
Yrke: Fd. Barnskådespelare
, numera dramatiker

Vänskap måste kunna börja med någon form av jämlikhet, annars förfaller det till idoldyrkan. Detta har Ofelia lärt sig i sin vänskap med Neil Gaiman. Då skulle det inte alls vara svårt att närma sig Mara Wilson, som ju ändå format Ofelias liv i viss mån och vars ansikte Ofelia förmodligen alltid kommer känna igen. Men här är det givetvis en smula annorlunda. Ofelia och Mara Wilson är nästan exakt lika gamla och delar vissa intressen. Problemet är att de bor i olika delar av världen och inte riktigt umgås i samma kretsar. Detta kringgås givetvis av att Ofelia håller på med något mycket spännande och kreativt som då väcker Mara Wilsons uppmärksamhet och gör att hon kontaktar Ofelia, inte tvärtom. Ofelia kanske har en internationell podcast eller Youtubekanal, många järn i elden så att säga, många spännande idéer. Givetvis vill Mara Wilson hänga på, kanske gästskriva eller ha en liten roll i något som Ofelia har skrivit. Och Ofelia, som ju är väldigt positivt inställd till Mara Wilson, blir väldigt glad men samtidigt inte förvånad, för det hon håller på med är ju självfallet väldigt intressant och många skulle vara intresserade av att vara med. Så sen är Ofelia och Mara Wilson bra kompisar och skickar varandra knasiga Snapchatmeddelanden, ofta när den andra sover eftersom de inte håller reda på tidsskillnaderna alls när de inte befinner sig i samma land.

I det här universumet har Ofelia Snapchat och vet att det inte heter Spotify, för hon kan hålla reda på två olika appar trots att de börjar på samma bokstav, och hon är avslappnad i förhållande i kändisar och är jättebra på att hantera stress, för hon är kompis med Mara Wilson.

yolanda gamppYolanda Gampp
Yrke: Bagare, Youtubepersonlighet för kanalen How To Cake It

Okej, så det här är en idé som Ofelia precis hade för en Youtubekanal. Den ska heta Mis-Cakes och bara handla om misstag man kan göra när man bakar, som till exempel när Ofelia trodde att man enkelt kunde dubbla ett kakrecept och pytsa i smeten i en form och så skulle allt gräddas ändå och det skulle INTE förvandlas till en tårtskorpa fylld av ogräddad, vagt grönfärgad smet. (Ofelia är kvinna nog att erkänna fuck-ups. Detta var ett fuck-up.) Ofelia skulle göra sina misstag så att andra inte skulle behöva göra dem, och det skulle vara ganska populärt. Charmigt. Som det blir när man är en glad amatör! Men sen skulle hon börja få meddelanden från Yolanda Gampp om vad det är hon gör för fel, och detta skulle resultera i ivrigt utbyte av idéer om ett samarbete, och vips är Ofelia på ett plan till Kanada och dyker upp i en av Yolandas kakbakarvideor. De skulle förmodligen göra något väldigt svenskt med tanke på Ofelias härkomst och Yolanda skulle säkert tycka det var ganska spännande för det skulle vara rätt exotiskt för henne, så de kanske skulle göra en prinsesstårta eller nåt, vem vet, det viktiga är att de bakar och att Ofelia får smaka ordentligt gjord italiensk marängsmörkräm, för hon är ganska säker på att hennes försök var ytterligare ett fuck-up.

I det här universumet får Ofelia också lära sig hemligheten om hur man färgar sockerpasta och sätter en ordentlig tårtplan i verket och har tålamod med bakning och att det är okej att göra fel och inte hetsa upp sig så mycket och framför allt kunna improvisera och dessutom ha på sig många snygga t-shirts med tårtrelaterade ordvitsar, för hon är kompis med Yolanda Gampp.

laverne coxLaverne Cox
Yrke: Skådespelerska, aktivist

Ofelia är inte värdig att stå i närheten av sådan magnifik skönhet. Men hon är övertygad om att de skulle komma bra överens inom bara några minuter, och sitta och tjabbla om oviktiga, ytliga saker. Först, alltså. Mest har Ofelia en känsla av att hon skulle sitta och lyssna på Laverne Cox när hon pratar, för vartenda ord är fullt av visdom och levereras i en ljuvlig, lite hes röst som får Ofelia att sucka drömmande. Men de skulle prata om andra saker också. Kanske skulle Ofelia få ge uttryck för vissa tankar som hon har, viss smärta som hon bär med sig, och Laverne Cox skulle säga något klokt och tröstande. De skulle båda få ta lika stor plats i vänskapen och de skulle båda bidra. Ofelia skulle vara så tacksam för att Laverne Cox finns. Hon skulle vara så glad att Laverne Cox lever. Det skulle vara så fint.

I det här universumet har Ofelia en vän som heter Laverne Cox.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s