Fyra saker Ofelia gillar och fyra till hon inte gillar

Gillar

  1. Människor som säger ”prosit” till hundar, för det är artigt och vi oroar oss för att hundarna kanske kommer förlora sina själar eller nåt om vi inte gör det. Men hundarna bryr sig inte. De är hundar. Hundar skulle aldrig förlora sina själar, men vi säger ”prosit” ändå och Ofelia tycker väldigt mycket om det.
  2. Att korpfåglar är så himla smarta, för Ofelia ville ha en tam skata som fjortonåring och hon vill egentligen fortfarande ha det för då skulle det kännas mer okej att glida runt i svart sammetsmantel till vardags och det är typ drömmen.
  3. Ibland när hon finner att hon suttit och stirrat på ett dött löv från hibiscusplantan i fönstret och under den till synes avlägsna minuten fått en riktigt stark idé till en sci-fiberättelse, och den smakar nytt och friskt i munnen och hon är väldigt, väldigt sugen på att skriva den.
  4. När olika arter leker med varandra och båda vet om att det är en lek och båda tycker om varandra och fattar reglerna. De kan inte prata med varandra på samma språk, men båda förstår konceptet ”lek” och ingenting är på liv eller död utan allt är bara vackert.

Inte gillar

  1. Människor som beskriver sig själv som ”mångsysslare” för det beskriver inget riktigt jobb fast dessa människor tror att det gör det, och då börjar det rycka i en muskel alldeles ovanför Ofelias öga och hon vill skrika åt dem. Men hon gör inte det. Istället ber hon dem bara att snälla utveckla, för gud vad intressant det låter.
  2. Att bläckfiskar är så himla smarta, för det känns inte riktigt tryggt av någon anledning och Ofelia misstänker att det kommer vara arten som tar över när människan har ihjäl sig själv och hon är inte säker på vad hon tycker om det.
  3. Ibland när hon finner att hon suttit och stirrat på ett blinkande streck i 45 minuter och under denna tid inte fått ur sig mer än fyra ord som hon sedan måste radera för de är ”allt här är bajs” och det passar inte in i berättelsen riktigt och hon funderar på att ta en kopp te till.
  4. När katter ignorerar Ofelia på gatan. Känslan av otillräcklighet är själsdödande. Varför hatar de henne? Är det dåliga vibbar hon sänder ut? Allt hon vill ha är deras kärlek. Varför får hon inte ens komma i närheten? Verkar hon lite desperat? Varför gråter hon nu?

One thought on “Fyra saker Ofelia gillar och fyra till hon inte gillar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s