Tre personer till som Ofelia vill ska vara hennes kompisar

OBS. Denna lista är baserad endast på magkänsla. Ofelia känner inte dessa människor på riktigt. Men det känns liksom rätt, bara, att tro att de är kul personer att ha i sin bekantskapskrets.

lin-manuel-miranda-stars-as-alexander-hamilton-which-opens-for-broadway-previews-on-july-13-photo-by-joan-marcusLin Manuel Miranda
Jobb: Skådespelare/musikalförfattare/rappare

Om Ofelia var kompis med Lin Manuel Miranda skulle hon strax veta mer om grundlagsfader och förste finansminister Alexander Hamilton än vad hon någonsin trott skulle vara möjligt. Hon skulle veta vilket Hogwarts hus varje person i Alexander Hamiltons liv skulle ha sorterats in i. Det skulle vara långa diskussioner om detta. Lin Manuel Miranda skulle inte tröttna på dessa diskussioner, utan bli mer och mer entusiastisk över Ofelias egna entusiasm, och de skulle fastna i en konversation som till slut skulle kollapsa runt sig själv, likt en orm som slukar sin egen svans. Ofelia skulle gå och se hans rappmusikal Hamilton flera gånger i veckan och öva upp sin tolerans för typ hela andra akten, så till slut skulle hon kunna se den utan att reduceras till en snyftande jättepåse fylld av tårar, sammanhållen endast av färgglada gummisnoddar. ”Did you like it?” skulle Lin Manuel Miranda säga med ansiktet lysande av stolthet efter showen. Alltid lysande. Han visste hela tiden att det skulle bli bra. Kanske hans geni skulle färga av sig på Ofelia. Kanske hon skulle gå igenom sitt liv hädanefter och veta att hon också har förmågan att få folk att se exakt det hon ser.

I det här universumet kan Ofelia rappa med minimal förberedelse och kan få folk hundra gånger mer talangfulla än hon att skratta så tårarna rinner, för hon är kompis med Lin Manuel Miranda.

Hannah_YouTubeCalendar_RobinRoemer_5Hannah Hart
Jobb: Youtubepersonlighet

Att vara kompis med Hannah Hart skulle automatiskt innebära att Ofelia fick vara med i My Drunk Kitchen då och då. Det är det enda matlagningsprogram Ofelia skulle känna sig bekväm att vara med i. Varenda gång Ofelia skulle vara med skulle Hannah Hart förbereda med en flaska vin som hon hoppas att Ofelia skulle gilla. Ofelia gillar det aldrig. Detta har utvecklats till ett skämt mellan de båda, och alla Hannah Harts (i skrivande stund) 2 466 623 prenumeranter skrattar. Det finns GIF-bilder på alla Ofelias ansiktsuttryck varenda gång hon smakar på det erbjudna vinet. Hon är extremt omtyckt på Hannah Harts kanal. Ofelia och Hannah Hart har kul i köket (Ofelia dricker kaffe med Bailey’s i och blir lite yr i huvudet) och resultatet av deras berusade matlagning blir en medelmåttig födelsedagstårta till Hannah Harts flickvän. De är båda mycket stolta över vad de har åstadkommit. ”It’s beautifuuuuuuul!” skulle Hannah Hart tjoa och ta bilder till Instagram, medan hon sätter smickrande filter över tårtan. Den ser nästan ätbar ut.

I det här universumet har Ofelia en egen Youtube-kanal som hon skaffade samtidigt som alla Youtubepersonligheter skaffade sina, och hon är känd som en rolig typ på fester, för hon är kompis med Hannah Hart.

booksNeil Gaiman
Jobb: Författare

Det skulle inte gå så bra först. Ofelia skulle inte kunna hantera att konstant vara så nära en person som format henne så fundamentalt, vars böcker har påverkat henne och inspirerat henne så pass hårt. Men hon inser snabbt att han är precis som hon, förutom med betydligt mer press och stress eftersom han redan är en etablerad författare med ett gott rykte. Han är nästan lite avundsjuk på henne, för att hon har allt det framför sig. Nästan. De får bra kontakt och bygger ett vänskapsförhållande baserat på ömsesidig respekt för varandra. Ofelia kommer över sin idoldyrkan mycket snabbt och bibehåller sin professionalism trots att Neil Gaiman erbjuder henne att läsa hans senaste verk innan någon annan, eftersom han fortfarande blir osäker trots alla år som gått. När boken till slut trycks märker Ofelia att en sidokaraktär bär tydliga drag av henne själv och på hennes födelsedag ger Neil Gaiman henne en liten figurin av sagda karaktär med hans hjärtligaste tack ingraverad i botten. Ofelia låter figurinen stå på spiselkransen (för hon har en spiselkrans) bredvid diverse författarpriser. (Givetvis inte Nobelpriset, det hade varit lite mycket, men kanske typ Edgarpriset?) Hon tar aldrig upp att hon är inspirationen till karaktären, inte ens när journalister frågar. Istället ler hon bara överseende.

I det här universumet är Ofelia äldre, klokare och har låtit håret växa ut igen så att hon alltid kan fläta det i två tjocka, magnifika flätor dekorerade med papperblommor, för hon är kompis med Neil Gaiman.

Advertisements

2 thoughts on “Tre personer till som Ofelia vill ska vara hennes kompisar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s