Saker som fått Ofelia att gråta

Sånger om hur föräldrar älskar sina barn eller barn älskar sina föräldrar. (Slipping Through My Fingers, Mamma Mia. Didn’t Know I Loved You So Much, Repo: The Genetic Opera. It’s Quiet Uptown, Hamilton.)

När hon gjort fel, och andra människor är oproportionerligt arga över det. Ofelia agerar alltid i god tro men måste ibland skynda sig in på toaletten för att skrika jättelågt för det gör så förbaskat ont i magen att göra fel.

En plötslig påminnelse om den 21 november, 2006.

Insikten om att kärlek inte är något man gör sig förtjänt av genom att vara en bra människa och att universum inte är skyldig en något.

När de tre småponnysarna i My Little Pony: Friendship is Magic fick sina cutie-marks och deras storasystrar/surrogatsystrar var jättejättestolta över dem.

Att gå vilse. Hon transporteras tillbaka till barndomen, och de tusen rummen i skolan utan mening, och hon kan inte riktigt stoppa tårarna i ögonen. De blinkas hastigt bort och förpassas.

Första gången hon gick på bio och filmen tog slut.

Insikten om att vuxenhet inte är en pokal man vinner en dag, utan en gradvis process, och att allt är gradvisa processer, även framgång och döende.

The Fault in Our Stars av John Green. Den boken slutade inte göra henne illa trots att Ofelia gömt den under en massa filtar. Hon visste liksom att den fanns där ändå. Som ett ömmande blåmärke.

Att bli ombedd, väldigt vänligt, att plocka ur diskmaskinen. Medan hon också har PMS.

En plötslig påminnelse om den 23 april, 2001.

När hon får för sig att något fruktansvärt har hänt eller kommer hända om bara några minuter, och i den stunden hon får veta att det hemska har hänt så kommer hon tänka tillbaka på minuten innan hon visste, och den minuten kommer kännas som den lyckligaste tiden i hennes liv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s