Saker Ofelia har insett (III)

Del I
Del II

 • Antalet saker som är mindre än Ofelia är förmodligen typ samma som antalet saker som är större än Ofelia. Det är en ganska fin tanke.
 • Ibland är man i köket och så börjar man tänka på filmen Babe – Den modiga lilla grisen av ingen anledning alls, och sen så kommer den där scenen när vallhunden Fly är jätteledsen för att hennes valpar precis har blivit sålda, och Babe närmar sig henne lite försiktigt och frågar om han får kalla henne ‘mamma’ och hon slickar honom massor i ansiktet och då kan man känna hur man får tårar i ögonen för att SAKER MAN INTE RIKTIGT FATTADE NÄR MAN VAR LITEN ÄR FAKTISKT JÄTTESORGLIGA NU. Men sen måste man ändå liksom ut och göra saker och man har annat att tänka på så man kan liksom inte börja gråta på riktigt så man får bara traska runt lite ledsamt och man kan inte berätta varför heller, för man har inte ens sett Babe – Den modiga lilla grisen sen 1997 och nu finns det inget sammanhang alls för den här sorgen. Och egentligen vill man bara vara jätteledsen för Flys valpar? Men man har också massor med ledsamt kvar gällande Pippi Långstrump? Och livet är bara jättejättesvårt?
 • På bra dagar kanske man ser en tjock sparv. Det är trevligt.
 • USA använder sig av andra måttenheter både för volym och gradantal när de skriver recept. Ibland måste man undra hur det skulle vara ifall de också mätte tiden på ett annat sätt. Då hade man behövt manövrera recept som kräver ”tre fjärdedelars kopp olja” och en ugn som är ”350 grader Fahrenheit” samtidigt som man fräser över nonsens av typen ”baka i en halv knasboll, låt svalna på galler i 86 filifjonkor”.
 • Den bästa PR:en för vilket företag som helst är att skriva ”Vi finns på GoogleMaps!” på sin hemsida. Det är liksom alltid roligt, bara.
 • Spontant skulle man kunna säga att de flesta av skurken i Trassels problem skulle vara lösta ifall hon sagt att Rapunzels födelsedag var typ, närsomhelst förutom dagen då hela kungariket släpper upp en massa lyktor i himlen.
 • Det är kul att säga ”hallå, inga spoilers!” när någon försöka berätta hur dagen varit.
 • När bäbisar är fyra månader gamla börjar de se i färg. Så bäbisen chillar liksom bara en dag. Tror den har greppat lite det där med att leva i världen. Tror den vet hur världen ser ut. Och sen ba, färg. Du ser i färg nu. Inte konstigt att bäbisar lackar satan; de får sin världsbild rubbad konstant.
 • Du känner inte dig själv förrän du har bestämt dig för vilket spel du skulle spela med Liemannen, när han kommer för att skörda din själ.

One thought on “Saker Ofelia har insett (III)

 1. Sara says:

  Ofelia, Ofelia. Alltså “På bra dagar kanske man ser en tjock sparv. Det är trevligt.” – hur underbar är inte den?! Och tack för tanken om Liemannen, den retar hjärnan på ett bra sätt. Men “en tjock sparv”. Åh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s