Ofelia och influensan

Det här är grejen med influensa, tänker Ofelia med slutna ögon. Det liksom ger sig inte. Den är inte helt nöjd med att göra en sjuk, den måste också vara irriterande och opraktisk. Efter en vecka med feber så är du uttråkad nog för att vilja göra saker, och frisk nog för att lämna huset. En liten hosta då och då är inte tillräckligt för att hålla dig till sängs längre. Du är redo. Du är taggad. Du har en lista lång som din arm att ta itu med och du känner dig redan sådär härligt skyldig för att du skjuter upp sånt. Det är dags.

Kom igen!” säger Ofelias huvud, som hoppar jämfota av otålighet.

Aa fast nä,” säger Ofelias kropp, som känns som en ansamling kokt pasta i olika former.

Fast vadå? Jo! Vi har en plan här. Vi måste hålla oss till planen och det har tagit alldeles för lång tid redan.” Ofelias huvud, som i den här liknelsen på något vis också har en kropp att gestikulera med, håller upp en lång lista på saker och hamrar med pekfingret på första punkten.

Aa fast nä,” säger Ofelias kropp och smälter rakt igenom sängen. ”Jag är jättetrött.”

Men du kan inte vara jättetrött! Du har sovit ordentligt! Det borde räcka!”

Alltså jag håller med dig rent teoretiskt, men nä.” Ofelias kropp är gjort av sån där metall som blir flytande bara av att ligga i en rumsvarm handflata. ”Jag har varit vaken och gjort saker hela dagen. Det är alldeles för mycket.”

Du har suttit i ett bibliotek i fem timmar och haft tid att bläddra i bilderböcker för nioåringar, hur upptagen har du varit?” Ofelias huvud fräser av frustration. ”Det här är viktigt! Hela ditt liv påverkas av det här!”

Jag hör dig, absolut. Och jag håller med! Det är jätte, jätteviktigt. Verkligen. Men att göra de här grejerna, det känns ärligt talat som om jag hellre sover en stund. Typ en natt. Det känns verkligen som om det är den bästa taktiken för att hantera det här.”

Jag håller respektfullt inte med!”

Aa fast nä.”

Kroppen!”

Aa fast nä.”

!”

Nä.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s