Ofelia får inte panik

Ofelia sträcker ut sig, svävande i ett hav av tid.

Jag gör det imorgon, tänker hon och ler, för hon har evigheter på sig tills deadlinen ens börjar bli ett stressmoment och det känns så skönt att tänka så. Flera veckor! I december är det så svårt att ens tänka sig en tid efteråt, en tid längre fram, en tid i februari eller ens januari. Nästa år känns så väldigt långt borta. Som om det kommer hända någon annan.

Sen händer det massor med trevliga saker, jul, nyår, hon är ledig utan att känna skuld över det och älskar hur hon ändå har en plan för hur det kommer bli senare. Allt kommer lösa sig! Hon behöver inte känna någon skuld över det. Hon kan ta det nästa vecka! Då kan det börja på riktigt.

Ofelia är dum i huvudet.

JAG ÄR SÅ JÄVLA DUM I HUVUDET,” tjuter hon och panikskriver. ”NEJ JAG KAN INTE GÖRA NÅGOT KUL. ÄR DU GALEN? JAG HAR EN DEADLINE.”

En plan! Hon sträcker sig efter ett block. Borde hon köpa ett nytt block? Nej, nu får hon skärpa sig; hon har tusen anteckningsböcker som är helt tomma. Hon behöver inget jävla block. Ett schema! Hon behöver göra upp ett schema. Hon hade en plan för det här, varför har hon kladdat ner den här sidan med planer för sin Sims-familj? VARFÖR TÄNKER HON ALDRIG PÅ DET HÄR.

Det här händer med några veckors mellanrum och hon kan aldrig visa någon form av framförhållning. Det är Framtidsofelias problem. Framtidsofelia får ta väldigt mycket skit från Förutofelia. Hon får lösa alla Förutofelias problem. Framtidsofelia är bitter och hämndlysten, men har ingen att ta ut detta på förutom Ännulängreiniframtidenofelia, som inget ont gjort.

Helvete också.

För övrigt är det såhär Ofelia hanterar blogginlägg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s