Saker Ofelia ska komma ihåg att inte göra

Det finns mycket Ofelia vill åstadkomma i sitt liv. Hon vill liksom dela med sig av mycket och kan ibland få stress för att hon inte gjort det hon borde. Detta är ett faktum. Men det finns också en massa saker som Ofelia inte vill göra, och som hon alltså är glad att hon inte måste göra.

 1. Utforska polaris
  Ofelia och Fitzwilliam brukar titta på naturdokumentärer när det är dags att sova. Det är väldigt lugnande att höra David Attenborough berätta intressanta saker om fjärilsvingar och sjöhästar. Ofta börjar dessa dokumentärer med en slow-pan över frusen ödemark, där isande vindar blåser runt pudersnö och man endast ser en tultande isbjörn mitt ute i ingenstans.

  Då blir Ofelia väldigt glad åt att hon slipper vara polarutforskare och hacka is från sin sovsäck för att kunna gå och lägga sig. Hon blir ju lite frusen bara av att gå utan tofflor i Fitzwilliams lägenhet.

 2. Klättra uppför Mount Everest
  Visste ni att massor med människor dör när de bestiger Mount Everest? Ja, det visste ni säkert. Men visste ni att dessa människor helt enkelt får ligga kvar där, eftersom det är så förbaskat jäkla apfarligt att försöka ta ner dem igen att det riskerar flera människoliv, och eftersom de är genomfrusna så bevaras de typ för all framtid och bergsklättrare använder sig av deras döda kroppar för att orientera sig på berget? ”Nu har vi sett Green Boots, det betyder att vi är så och så många kilometer från det lägret.” För de syns så bra i sina kläder fortfarande. Ibland har de dött i sömnen av kyla och syrebrist. Ibland har de fallit och brutit foten och inte fått hjälp, eftersom alla som passerar vet hur farligt det är att stanna.

  Då blir Ofelia väldigt glad åt att hon slipper bestiga Mount Everest och dö långsamt i sömnen för att bli vägvisare åt andra. Hon blir ju lite andfådd bara av att gå uppför en backe.

 3. Vara astronaut
  Ofelia brukar tycka det är lite jobbigt att se människor på TV som hålls under vatten eller hamnar under isen. Då känns det som om hon inte kan andas själv. Det är lite samma sak när hon tittar på ryndfilmer, typ The Martian. Tanken på att vara strandsatt på en annan planet gör henne skräckslagen. Det skulle vara okej att vara på en öde ö; då skulle hon åtminstone kunna andas utan problem och hon skulle inte behöva vara fysiker för att kunna göra vatten av raketbränsle. Och rent teoretiskt skulle hon kunna bli räddad av en helt vanlig människa, inte NASA.

  Då blir Ofelia väldigt glad åt att hon slipper åka ut i rymden och lämna allt hon någonsin känt till för att främja vetenskapen och mänskligheten i stort. Hon kan ju inte ens ligga med huvudet under täcket utan att få lite, lite panik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s