Anledningar till att Mr. Mistoffelees (musikalen CATS) hade varit en dålig pojkvän

Film_Misto_3[1]Det är faktiskt förvånande att du inte kom att tänka på den här lilla förälskelsen tidigare, Ofelia. Det har varit en så stor del av dig. Du kanske känner att du står för nära den här karaktären eftersom du rollspelat som honom? Mistoffelees är inte längre en förälskelse; han är en del av dig. Det kan vara det. I vilket fall som helst är det dags nu. Dags för ytterligare en bisarr pojkvänsbikt.

  1. Han är en katt. Din mamma är väldigt besviken på dig.
  2. Det är svårt att sätta en ordentlig karaktär på Mistoffelees, egentligen. Eftersom handlingen i musikalen han kommer ifrån är ganska tunn så finns det gott om utrymme för tolkningar från en produktion till en annan. Han kan vara självsäker eller blyg, han kan ha olika åldrar och olika släkskap med de övriga katterna. Hur ska man kunna lita på någon som inte kan bestämma sig för en personlighet?
  3. Ett ord: Hårbollar.
  4. Han har en väldigt nära förhållande med Victoria. De kan givetvis vara syskon, men den förklaringen behöver inte lugna någon. ”Hon är min syster!” spelar liksom ingen roll när vi snackar katter. De är inte jättepetiga med sånt där.
  5. Din pappa och din syster skulle vara grymt allergiska.
  6. Mistoffelees har vagt definierade magiska krafter. För det mesta begränsas de till illusionistiska trick (trolla fram och bort saker, kortkonster, tärningar etc.) innan det helt plötsligt ser ut som om han kan framkalla blixtar. Det hela låter väldigt osäkert och han kan helt klart inte kontrollera det.
  7. Är Mistoffelees steriliserad? Att ens ställa frågan känns väldigt obekvämt… Vi låter den ligga ute, men vi behöver inte tänka jättemycket mer på svaret, okej?

Om vi liksom bara tänker bort den där biten om att han är en katt, eller i bästa fall någon form av katt/människa hybrid (samt att det är svårt att hitta en bild på honom där han inte ser obehaglig ut) så verkar han ändå inte vara en stabil kille, liksom. Svårt att ta med hem till föräldrarna. Svårt att förklara för andra. Svårt att förklara för dig själv.

Nej, det är ändå rätt skönt när det blir rätt från början, och du inte finner att du är i ett seriöst förhållande med en kissemiss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s