Ofelia och uppdateringar

För ett år sedan skrev Ofelia om hinklistan, som hon hade tänkt göra tre saker från under året 2015.

Hon har inte lyckats med en enda. Och det är lite stressigt nu, för hon hinner nog inte se Stonehenger eller får en bok utgiven under de få dagar av december som återstår. Det är väl möjligt att hon skulle kunna hinna baka macaroner… Faktiskt. Hon skulle kunna försöka med det.

Det kan ju bli en plan. Då är hon ju en tredjedels där i alla fall. Planen med Stonehenge gjordes ju när det var snack om att kanske resa dit under en Englandssemester, men det blev ju inte av och då är det lite klurigt att få det att hända. Det där med boken är ju något hon vill ska hända varje år, och hon har ju faktiskt tagit tag i redigering under 2015 så det har hon inte så dåligt samvete för. Faktiskt. Inte ens lite.

Okej, 2016 hägrar vid horisonten. Inte lång tid kvar alls. Och det kanske är dags för Ofelia att börja tänka på vad som ska hända sen. Hon har ju faktiskt planer, ganska storslagna planer, för vad som ska hända nästa år. Men hinklistan får hon nog ta och skriva om, för hennes kopia på den försvann när laptopen Crimefighter blev stulen i maj. Hon kanske har någon variant av den sparad på någon annan dator, men den verkar inte ha inkluderats bland de dokument som flyttats över innan inbrottet. Men det är okej. Det hade kunnat vara värre. Om Ofelia hade fått välja något dokument som absolut inte fick komma bort så låg hinklistan faktiskt rätt långt ner i prioriteringen.

Så nu får hon skriva om! Det är hon bra på. Hon vet ju faktiskt lite mer om sig själv just nu än vad hon gjorde innan, så listan skulle nog inte fara illa av en uppdatering. De grundläggande kommer väl alltid stå där. (Publicera en bok, skriv manus till en film, skriv manus till en TV-serie.) Det kommer aldrig försvinna. Men sen är det Plan B som börjat mejslas ut under 2015, och det är verkligen skönt att kunna säga det.

För 2016 ser listan ut såhär.

  1. Börja plugga till bibliotekarie (åh Ofelia, visste inte du att det är det du ska bli, varför tog det så lång tid?) (visst är det härligt att studier nu känns spännande och inte som ett nederlag?)
  2. Få Boken förlagsklar och skicka in den
  3. Börja med en superspännande kurs i manusskrivning i januari, herregud hur taggad är du inte?

Ettan och trean är redan bestämda, så hon är på god väg. Sedan lovar Ofelia att bli bättre på att dammsuga, att börja träna mera och att aldrig gå med i ISIS.

Nåt ska ju vara lätt också.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s