Tre personer som Ofelia vill ska vara hennes kompisar

OBS. Denna lista är baserad endast på magkänsla. Ofelia känner inte dessa människor på riktigt. Men det känns liksom rätt, bara, att tro att de är kul personer att ha i sin bekantskapskrets.

Adele
Jobb: Sångerska

Okej, så Ofelia kommer aldrig någonsin vara bäst på karaoke om hon är kompis med Adele. Men å andra sidan var Ofelia aldrig särskilt bra på det, plus att hon redan är kompis med Petrova, som har en röst som en ängel. Så det känns inte som en jättestor uppoffring, faktiskt. Adele verkar väldigt charmig i intervjuer. Det är Cockney-dialekten som gör det. Adeles pratröst är precis så ”’Ello guv’nor, fancy a shoe-shoine for tuppence?!” som man inte förväntar sig att den ska vara och Ofelia skulle kunna lyssna på den jättejättelänge. Hon och Adele skulle falla ihop av skratt när Adele berättar någon knasig anekdot från sitt liv. Ofelia skulle vara ett kritiskt öra inför alla Adeles nya sångtexter och önska att hon kunde hitta någon som gjorde henne riktigt lycklig. Men det här skulle vara en ömsesidig relation, och Adele skulle lyssna på Ofelias texter också, även om hon mest skulle stötta och vara bra med kramar. ”You alright, love?” skulle hon säga med huvudet på sned när Ofelia sliter med ett nytt kapitel. ”Shall we go get pissed?”

I det här universumet är Ofelia en sån som dricker öl och skrattar högt och trivs i stora sällskap, för hon är kompis med Adele.

tumblr_nd8padmtsu1qa3emao1_500Dan Radcliffe
Jobb: Skådespelare

Att vara kompis med Daniel Radcliffe skulle innebära att Ofelia i förlängning blev kompis med Emma Watson också, och de tre skulle vara bästisar och prata feminism och böcker och filmatiseringar till långt in på småtimmarna. Dan Radcliffe skulle presentera Ofelia för J.K. Rowling och behöva lugna ner henne innan, men J.K. Rowling skulle vara världens snällaste och insistera att Ofelia kallade henne ”Jo” och Ofelia skulle behöva ursäkta sig för att hyperventilera inne i badrummet i femton sekunder. Dan Radcliffe skulle ta med sig Ofelia på Hollywoodpremiärer (men som kompisar så klart) och han skulle aldrig ha problem med att få tag i biljetter till olika pjäser och musikaler. ”Oh yeah, Hamilton sounds brilliant!” skulle han säga. ”We could make a night of it!” Sen skulle de samla ihop en liten grupp som också var intresserade och de kunde äta middag tillsammans innan.

I det här universumet skulle Ofelia ibland ha en åsikt i sportfrågor och gilla rödvin, för hon är kompis med Dan Radcliffe.

kvangsness480Kirsten Vangsness
Jobb: Skådespelerska

Det finns ingen så färgglad som Kirsten Vangsness, så Ofelia skulle försöka hinna med och faktiskt våga färga håret i någon spektakulär färgnyans och inte tycka det vore nån big deal ifall det inte blev så bra. Hon och Kristen skulle hänga tillsammans och dricka mer och mer komplicerade cocktails (mest baserade på supersöta likörer) och något berusat matcha varandra till drinkar och Tweeta om det. Hashtag drinkme skulle vara en grej i typ 48 timmar. Ofelia skulle vara något chokladbaserat och tjura för det är det enklaste svaret och hon vill gärna vara något mer intressant, men då skulle Kristen Vangsness krama henne och ta en ”cheer-up selfie” och Ofelia skulle inte ha något annat val än att skratta. Kristen Vangsness skulle vara någon form av regnbågscocktail med massor av tropisk frukt och ett glittrigt paraply. ”Oh my god, you should try purple hair,” skulle Kristen Vangsness säga till Ofelia. ”You would rock it.” Och Ofelia skulle tro henne. Kristen Vangsness skulle aldrig ljuga om nåt sånt. Deras vänskap är för viktig för det.

I det här universumet skulle Ofelia alltid gå klädd i lätta sommarklänningar och hennes lår skulle inte skava mot varandra, för hon är kompis med Kristen Vangsness.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s