Saker som gör Ofelia lugn

Att spela Sushi Go Round samtidigt som hon lyssnar på avsnitt efter avsnitt av Criminal Minds i bakgrunden. Ofelia är jättebra på Sushi Go Round. Hon kan alla recept utantill och är snabb som vinden. Om Liemannen någon gång skulle utmana henne på ett spel, vilket som helst, och spela om hennes liv, så skulle Ofelia välja Sushi Go Round.

Doften av jasmine och Earl Grey-te.

Att mumla ”det kommer gå bra” för sig själv, tiotusen gånger.

Att lägga huvudet mellan två kuddar för att somna. Det betyder inte nödvändigtvis att hon störs av något ljud eller så (typ en snarkande Fitzwilliam, för han snarkar faktiskt ganska högt, men det stör henne inte särskilt mycket) utan bara att hon känner sig trygg av att huvudet är helt isolerat. Det var så redan som bebis, säger Ofelias mamma.

Tomma anteckningsböcker.

När hon hör dörren slå igen och vet att Alice är hemma i tryggt förvar,

Tillgång till en toalett.

Att vara i närheten av böcker, av text, av berättelser som är ekon av röster som skulle kunnat vara försvunna men inte är det, människor som har andats och förblött på en sida text, som har skrivit i tårar och mörker, som har fått ner det på papper ändå, som lyckats få ner det på papper.

Att bli kramad av Fitzwilliam.

Tanken på att döden är benådande och det spelar ingen roll vad som sker idag, inte riktigt, förr eller senare kommer ingenting spela roll. (Fast det är en hal väg, om hon inte är försiktig kan det glida över i att bli rädd för döden och känna sig stressad över allt hon inte gjort ännu.)

Att veta exakt var hon är på väg, hur hon ska gå, hur lång tid det kommer ta. Det kommer aldrig vara helt tydligt, men hon kan försöka. Hon kan försöka veta.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s