Anledningar till att Spike (BtVS) hade varit en dålig pojkvän

spikeSerien om Buffy vampyrdödaren var en stor favorit för Ofelia och håller fortfarande, trots vissa starka 90-talsvibbar. Såsom en serie riktad till ungdomar har för vana var den full av attraktiva människor som gjorde spännande saker, och serien behandlade typiska ungdomsproblem med en övernaturlig twist. So far so good. Och sen så var det ju vampyrerna…

Så! Ofelia. Du var aldrig särskilt förtjust i Angel. Visst att han var lite mörk och mystisk, trevlig att se på, men ändå, det stack inte till ordentligt. Han var lite för allvarlig. Lite för dyster. Hans kärlek var torterad och hans förflutet fläckat med oskyldigt blod och han led varenda sekund av tillvaron på grund av vad han hade gjort. Efter ett tag blir det lite trist att stå ut med.

Men sen dök Spike upp, och du var helt bortkollrad, Ofelia. För här fanns en vampyr som älskade att vara vampyr, som inte bad om ursäkt eller kände dåligt samvete. Han var sarkastisk och rolig. Och han var upp över öronen kär i sin flickvän som hade uppenbara mentala problem och han var så öm och kärleksfull och tålmodig med henne att du blev alldeles till dig. Mycket handlade om smeknamnen de hade för varandra. Du var en fullständigt sucker för det.

Men Spike hade många problem. Det är viktigt att komma ihåg det. Låt oss gå igenom några av dessa problem och komma överens om att det nog är bäst för alla involverade att du aldrig dejtade honom.

  1. HAN MÖRDADE ASMÅNGA MÄNNISKOR OCH VAR INTE DET MINSTA LEDSEN. HAN TORTERADE DEM MED RÄLSSPIKAR. ENOUGH SAID.
  2. Han har en tendens att bli lite… besatt av sina flickvänner. Lite klängig och needy sådär. Detta i kombination med själlös vampyr kan orsaka väldigt jobbiga situationer.
  3. Han röker. Skitäckligt ju.
  4. Han gillar att slåss. Du skulle inte kunna hantera det. Han skulle komma hem täckt av blåmärken och skrapsår och demonslime och du skulle inte kunna dela den världen alls eftersom du inte har några superkrafter.
  5. Hans arbetsdag (okej, arbetsnatt) skulle vara mycket mer händelserik än din. Han skulle fråga vad du har gjort idag, och du skulle säga typ ”jag har skickat kallelser till arbetsintervjuer och skrivit en artikel om hur det är att vara barnmorska” och han skulle svara ”coolt, själv har jag offrat mig i ett eldhav för att rädda hela mänskligheten och världen har bokstavligt talat kollapsat runt mig, men ditt jobb är lika viktigt som mitt.” Typ så.
  6. Du skulle alltid, alltid vara svartsjuk på alla vackra kvinnor han hänger med. Det är givetvis inte hans fel att hans arbetskamrater är atletiska, slanka och undersköna kvinnor med superkrafter, men det skulle inte få dig att må bättre.
  7. Han skulle inte vilja äta dina bakverk. Om du ville göra en fin födelsedagstårta till honom skulle den behöva vara gjord av blodpudding. Det är inte så kul att sätta glasyr på en sån.
  8. Han skulle säkert vilja bita dig nån gång och du är rätt hundra på att du skulle svimma. Det skulle inte vara kul.

På det stora hela är väl de många, många morden det största problemet här, med rökningen som en tätt påföljande tvåa. Det är svårt när man kommer från skiljda världar, liksom. Och du skulle väl ha tappat intresset relativt snabbt på grund av detta, och sen hade du haft en gnällig, efterhängsen vampyr efter dig, för det är så Spikes förhållanden brukar sluta. Nej, du hade tur att du aldrig dejtade honom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s