Saker som får Ofelia att bli alldeles glad

Blommande syrener.

Dog of Wisdom.

När hon har lyckats med något och faktiskt klarat av att dölja bristerna i resultatet tillräckligt väl för att det ska se ut som att hon menade det så och att det var planen från början men hon bara improviserade och det här är egentligen bara en ren olyckshändelse och hon var skiträdd precis hela tiden.

När hon får ett skratt.

Musikalavsnitt av vilken serie som helst.

Att vi som samhälle bara bestämmer oss en dag att nu, nu har vi fått nog av det här jävla mörkret, nu är det dags att hänga upp julgransbelysningen, vi ska täcka precis allt i lampor och göra bara träd till konstverk som får en att längta tills det blir mörkt för då kan man se det ordentligt.

Att se hur en skatas stjärtfjädrar skiftar i grönt och blått.

När Fitzwilliam skickar kärleksfulla SMS på grund av lätt onykterhet.

När hon sitter och skriver och det liksom bara flyter på och hon känner sig som att hon bara beskriver vad hon ser eller hör, hon är inte ens en person utan bara ett sätt för den här berättelsen att existera, för den skulle inte göra det om hon inte lyssnade.

Sången Almost Human av Voltaire.

Ett mail från Petrova.

Ljudet av en talgoxe när våren håller på att bryta ut och solen inte riktigt värmer trots att den försöker och man kan låtsas att man kan ha kortärmat på sig trots att det egentligen bara är varmt längst vissa väggar där solen ligger på.

När moln spricker upp och man kan se stjärnorna.

Känslan av att hon kanske, kanske klarar av vissa saker ändå, kanske hon kan balansera, kanske hon kan lägga tid på allting och ändå känna sig avslappnad, för det har ju gått bra hittills.

Kaffe med lättvispad grädde.

Att låset på jobbtoaletten ser ut som ett litet ansikte som verkar glad att se henne varje gång hon är därinne.

Den lätta dunsen av flygplanshjul på asfalt och vetskapen det får med sig att nu är hon Någon Annanstans, nu måste hon prata engelska och snart får hon träffa Petrova och det kommer bli askul.

Den här bilden.

Morticia Addams. Laverne Cox. Penelope Garcia. Sadie Doyle. Nicki Minaj. Mallory Ortberg. Hannah Hart. Ofelia är medveten om att många av dessa kvinnor är påhittade. Det spelar ingen roll. Hon vill vara som dem när hon blir stor ändå. (Men kanske inte dricka lika mycket sprit som Sadie Doyle.)

Det där som katter gör ibland, när de kommer fram till en på gatan och hälsar och Ofelia känner sig så utvald och speciell för att de vill säga hej till henne och hon skärper till sig och beter sig som om hon typ blev inbjuden till Nobelfesten eller nåt, det är en sån stor grej.

Biblioteket i Skönheten och Odjuret.

Att titta på Fitzwilliam ibland och tänka hur söt han är och att hon vill bita honom i näsan.

Att bita Fitzwilliam i näsan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s