Ofelia ska inte gråta på jobbet

Det här är regel nummer ett. Bryt inte ihop. Glid in på toaletten lite diskret, försök att skrika väldigt tyst bara, blaska kallt vatten på kinderna och låt kylan chocka dig så pass att du glömmer bort att vara ledsen.

Du ska inte gråta på jobbet.

Det är alltid jobbigt att gråta öppet. Det är jobbigt på dagis, det är jobbigt i skolan, det är asjobbigt på jobbet. Det spelar ingen roll var det är. Alltid svårt att försöka dölja hur ledsen man är. Alltså, så länge inte någon har dött får man inte gråta på jobbet.

Gråt inte på jobbet.

Det var inte ett stort misstag. Det var bara jobbigt att veta att någon åkte från Uppsala för att komma på intervju, så var det en liten skitsak som skulle stå i vägen för at anställa dem. Något du visste om egentligen, men inte trodde var en så stor grej, och som du faktiskt inte tycker ska vara ett hinder för att man ska få arbeta som franskavikarie för högstadieelever. Man ska kunna svenska i tal och skrift. Det är tydligen världens viktigaste detalj, det var till och med mot lagen eller nåt att inte göra det. Och du visste inte det.

Så fan heller att du gråter på jobbet.

En kylskåpskall burk i handen drar uppmärksamhet från hettande kinder. Allt du kan göra är att be om ursäkt men det kanske inte är värt att erbjuda blod från dina egna ådror som betalning? Kanske inte värt att krypa ihop under skrivbordet och inte komma ut? Kanske inte värt att falla ihop totalt?

Du kan faktiskt göra det här. Du kan få det att se lätt ut. Du kan distrahera dig själv med musik i hörlurarna, jättehögt, så du kan fastna i låttexten och glömma bort att vara ledsen.

Så har du åtminstone bara gråtit lite på jobbet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s