Saker Ofelia borde göra

Arbeta på Boken. Det finns alltid någon liten detalj hon vill ändra, något hon borde ta en titt på, ett kapitel hon behöver klippa i eller lägga till något på. Boken kommer att bli arbetad på tills ett eventuellt förlag sliter den ur Ofelias kalla, stela fingrar.

Fokusera på jobbet. Det finns många projekt igång samtidigt och Ofelia är inte säker på hur det gick till, men på något vänster blev hon ansvarig för en massa små detaljer. Hon måste skriva mötesprotokoll och mejla ut det, hon måste skriva programinformation, hon måste få färdigt listan på vilka gymnasieskolor som har öppet hus i oktober, hon måste skicka kallelser till intro-möten. Någon gång emellanåt måste hon komma ihåg att äta något.

Fundera på framtiden. Ofelia vill plugga vidare till nästa höst. Detta innebär en omstrukturering i schemat och möjligtvis att hon kommer behöva ringa samtal. Hennes minst omtyckta sak. Men hon måste göra det. Bara att bita ihop och komma ihåg att telefonen inte bits.

Läsa och ge konstruktiv kritik åt skrivgruppens texter. Hon har sett fram emot att kursen startar igen i flera veckor. Då och då känns det bara så skönt att prata medmänniskor som delar det stora intresset att hitta på saker. Diskutera teknik och tips, allt ifrån det minsta malplacerade kommatecknet till övergripande berättelseteman. Ofelia behöver egentligen inte tvinga sig själv att läsa och kritisera texter. Hon älskar varje sekund.

Städa. Det vore väldigt trevligt att vakna på morgonen någon gång och inte tänka ”varför är det här mitt liiiiiiv?” med en stor skopa ångest.

Ta åtminstone en timme om dagen då hon inte fokuserar på något annat än textproduktion. Inte bara för jobbet, utan något lustfyllt och härligt, något som får luften att sjunga och fingrarna att flyga. Hon mår aldrig så bra som när hon har ett projekt igång, men det vore ju trevligt om hon kunde avsluta dem också. Då och då, bara.

Gå och lägga sig tidigare. För hon kommer ihåg för några nätter sen när hon fick två timmars sömn och kände sig lite fel hela nästa dag, och det känns fortfarande inte riktigt som om hon hämtat sig från det. Det känns som om hon har missat något. Nej, det är bäst att ta sömntåget när det kommer, istället för att tvinga sig själv att vänta på nästa.

Använda paraplyet när det regnar. Seriöst, det är inte värt att gå runt kontoret med en blöt och kall tröja. Var lite ansvarsfull och vuxen, Ofelia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s