Anledningar till att Jareth the Goblin King (Labyrinth) hade varit en dålig pojkvän

färdigbowieOm man råkar vara lite nördig och inne på fantasy och hänga med fel sorts människor på Internet, då hör man förr eller senare talas om den här filmen. Standardsaga. Ung, självisk flicka råkar önska bort sin lillebror, och måste bekämpa den onde trollkungen Jareth, spelad av David Bowie. (Ja, han sjunger i filmen. Det är magiskt.) Annars är det aggressiv 80-talsvarning på den här killen. Det borde nästan förbjudas. Håret! Sminket! De där… grymt tajta byxorna.

Känns det varmt härinne? Det känns varmt härinne. Var var vi? Just det. Ahem. Den här killen. Jättedålig idé. Verkligen… inte bra. Massor med anledningar.

  1. Han stjäl barn. Alltså. Det är ju inte bra.
  2. Lite för intresserad av en sextonårig tjej för att det ska kännas okej?
  3. OKEJ. Vi måste ta en stund här för att prata om byxorna igen. På grund av… anledningar. Vi är oroliga för blodcirkulationen och/eller spermaproduktionen. Det där kan inte vara nyttigt. Hur fick han ens på sig dem? Och av sig dem? Det här är viktiga frågor! Hur fick denne slankhöftade, alvliknande man på sig dessa löjligt åtsmitande byxor?! …Låt oss fortsätta.
  4. Han leker ständigt med sina kulor. Nej, alltså, han har kristallkulor som han håller på att jonglera med hela tiden, för att det ser väldigt imponerande ut. Men det är distraherande.
  5. Vad går hans jobb ut på egentligen? Han är kung över trollen, okej. Men han verkar inte pyssla med att styra riket så mycket. Det enda trollen verkar begära är att han rövar bort barn då och då för att de ska ha något att göra. Det hela känns väldigt ohållbart.
  6. Jareth tror att manipulation och kontroll är samma sak som kärlek. Vi skulle säkert kunna komma på något skämt här, men det är faktiskt ett problem på riktigt. Han maskerar sin ondska med David Bowie-låtar och själförtroende och party trick, han verkar existera endast för att stjäla barn och håna/lusta efter unga flickor. Han är så långt ifrån mänskligheten och den verkliga världen att tiden förvrängs runt honom. Han är värre än någon annan du någonsin varit ens lite förtjust i, Ofelia. Det här är värre än den tecknade hunden.

Gör om och gör rätt. Den här killen ska man hålla sig långt, långt borta från. Du hade tur som aldrig dejtade honom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s