Saker Ofelia har insett (II)

Del I

  • Ofelia kan inte vara den enda som kommer ihåg vad som är öst och väst på en karta genom att tänka sig en karta av Tolkiens Middle-earth? ”A rumour grew of a shadow in East, whispers of a nameless fear…” Okej, då är hon med. Och alverna reste västerut. Hon kan ju liksom inte vara själv i att tänka så?
  • Att titta på slumpmässigt utvalda snubbar på gatan och längtansfullt tänka ”Där försvinner den enda man jag någonsin älskat” gör livet lite mer underhållande melodramatiskt. Också kul när man tar det ett steg längre. ”Där försvinner den enda pudeln/soptunnan/Volvo V40:n jag någonsin älskat.”
  • Den värsta sortens dilemma kommer från att vara rädd för kunskap. Exempel: En bok Ofelia gillar nämner att spindlar har lårben (femur), knäskål (patella), skenben (tibia) och mellanfotsben (metatarsaler). Hon funderar lite över om det är de korrekta termerna i och med att spindlar har exoskelett. Hon kan aldrig någonsin få reda på sanningen eftersom ”spindelbensanatomi” är i topp-tre av saker Ofelia aldrig skulle googla.
  • Notera: Skriv aldrig att någon stirrar på någon annan i hela 30 sekunder. 30 sekunder är en väldigt lång tid att stirra på någon utan att säga något och det låter bara konstigt.
  • En dag kan kännas trevlig tills du kommer ihåg att George aldrig kan frambringa en Patronus igen sen Fred dog, och sen är hela dagen förstörd.
  • Detta är en lista på saker du inte ska tänka på när du försöker sova: Saker som gör dig arg, saker du borde ha sagt, vänner du har förlorat, framtiden, gånger då du gjort bort dig själv något oerhört, att någon du älskar ska dö, orättvisa, den hissnande känslan av att märka att du är en självmedveten varelse som lever just nu, insikten av att du strax kommer vara medvetslös och hallucinera, den ofrånkomliga sanningen som är döden, att ensamhet och att känna sig ensam är två vitt skilda saker även om skillnaden ibland känns hårfin, alla saker du har kvar att göra och den enda som lider ifall du inte gör dem är du själv, alla idéer du har till noveller som du borde skriva ner innan du glömmer, vad din superkraft skulle vara ifall du fick välja och ifall du skulle välja den ifall du visste ansvaret som följer med, kunskapen om att du inte borde äta så mycket godis och för alltid och för alltid och för alltid är väldigt länge.
  • Fiskar och människor har en sak gemensamt och det är att båda är till hälften sjöjungfrur.

2 thoughts on “Saker Ofelia har insett (II)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s