Vad finns i Ofelias handväska?

Låt oss leka en populär Youtube-lek, i ett helt avslappnat försök att lära känna Ofelia bättre! Så. Vad har Ofelia alltid med sig när hon lämnar hemmet? Vad finns i hennes handväska?

Först och främst bör det påpekas att Ofelias handväska för det mesta inte är en handväska. Anledningen till detta är tvådelad.

  1. Ofelia har mycket prylar med sig som tar stor plats.
  2. Ofelia får ont i axeln av axelremsväskor.

Sålunda är Ofelias handväska en ryggsäck. Den är svart med gul text.

Södertörns
högskola
IDÈHISTORIA

Ofelia läste flera kurser på Södertörn, men Idéhistoria var den enda som delade ut ryggsäckar. Det är en helt okej ryggsäck, med ett särskilt fack för att bära en laptop ifall det skulle behövas, och ett fullständigt obegripligt tunnelliknande fack alldeles i botten som möjligen är till för att stoppa ett liggunderlag i men definitivt inte känns djupt nog för att kunna göra det. Det hela är ett mysterium. På en av axelremmarna finns ett fack för en mobiltelefon, men ryggsäcken tillverkades i tiden före iPhones, och Ofelias telefon skulle inte få plats i det facket. Det är dock helt acceptabelt eftersom det är en otroligt smidig plats att förvara busskortet på.

Så! Vad finns då i Ofelias ryggsäck, precis i denna stund?

1 par jeans, svarta, något smutsiga
1 kofta, svart
1 par strumpor, svarta
1 silverarmband med nio sammanlänkande pentagram

Ofelia ska hem till Fitzwilliam efter jobbet, extra kläder kan behövas om hon inte vill ha på sig samma klänning imorgon som hon har nu. Och även om solen skiner kan det bli kallt sen. Ofelia gick på scouterna när hon var liten och är sålunda Alltid Redo. Hon vet inte riktigt varför armbandet ligger i just den här väskan, men där ser man hur överraskad man kan bli.

1 mapp, blå, med kapitel sju till nio av Ofelias roman

Det är uppskattningsvis 50 sidor eller så. Många av dem är nerkladdade med anteckningar, förslag till ändringar, funderingar på motivation, överflödiga kommatecken och små tecknade figurer. Ofelia vill gärna tro att hon kan arbeta lite varje dag på romanen, komma på fler saker hon vill skriva om och fixa, men i verkligheten är det så att hon helst vill ha texten med sig så att hon kan hålla ett öga på den. Så den inte börjar umgås med fel typ av ungdomsberättelser och börjar missbruka dåligt strukturerade metaforer.

1 anteckningsbok, svart med röda hörn, för ett väldigt vagt feel-goodprojekt  (nästan helt tom)
1 anteckningsbok, svart med röda och vita blommor, för Romanen (helt fulltecknad)
1 anteckningsbok, turkost läder, för uppföljaren till Romanen (ca 20 sidor full)
1 anteckningsbok, rött silke med blommor, för diverse novellidéer, bloggande, etc (ca 80 sidor full)

Ofelia älskar anteckningsböcker. Det finns något tröstande i att alltid ha en med sig (fyra är fyrdubbelt så tröstande, Ofelia är en nervöst lagd person) så att man kan skriva ner något man kommer att tänka på. Olika böcker för olika projekt! Ofelia är ordentlig. Om hon någon gång skriver något om ett projekt utanför dess anteckningsbok så ser hon till att det papperet knölas in i boken.

1 necessär, blå och svart, med smink
3 olika sorters salva
1 binda

Vanligtvis har inte Ofelia smink med sig. Men nu ska hon ut och äta med Fitzwilliam och Fitzwilliams pappa efter jobbet, och lite fin kan man ju vara då och då. Ofelia har däremot ofta kliiga händer och det krävs utskrivna salvor för att få bukt om det. Bindan är, återigen, för att Ofelia var scout förut.

1 laddare till mobil

Ofelia har alltid laddaren med sig, för ibland spelar hon Candy Crush på mobilen och då tar batteriet slut illa kvickt. Det har också hänt att hon glömt mobilen hemma, men laddaren har hon haft med sig ändå.

1 överstrykningspenna i fem färger, varav en är snustorr
2 stiftpennor
3 bläckpennor

Pennor är lika viktigt som anteckningsböcker. Så fort Ofelia hittar en penna hemma ploppar hon ner den i ryggsäcken, för vem vet när hon behöver en och pennor gillar att dra iväg på egna äventyr.

1 strax utgånget pass
1 bankdosa

Ofelia ska vilken dag som helst glida iväg och hämta sitt nya pass. Då måste man ha med sig sitt gamla, alternativt hamna i fängelse. Därför har hon alltid med sig sitt gamla pass nu. Bankdosan är med därför att det också är en smidig grej.

1 pocketbok, Britt-Marie var här av Fredrik Backman

Det är väldigt, väldigt konstigt att Ofelia bara har en bok med sig. Hon kanske är sjuk?

Advertisements

One thought on “Vad finns i Ofelias handväska?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s