Anledningar till att försöka bli en Sim

Låt oss inse faktum. Livet är jättesvårt, jätteofta. Det finns människor som verkar ha allting under kontroll, men dessa människor är lögnare. Gräset är alltid grönare. Det finns alltid något som verkar lite roligare, lite enklare, än det man själv har.

Så varför inte ha helt omöjliga aspirationer? Varför inte försöka bli en Sim, från EAs The Sims? Javisst finns det nackdelar, men herregud så många fler fördelar det finns. Här är några stycken.

  1. Det finns magi. Alltså på riktigt. Alltså det går runt feer med stora glittrande vingar, och vissa av invånarna springer runt på fyra ben och ylar mot månen. Det verkar helt okej. Inte bara är det övernaturliga helt och hållet en del av vardagen, men ingen verkar lida särskilt mycket av det. Kompisar låter kompisar dricka ens blod om ni gillar varandra tillräckligt, det är inte ens en stor grej. Det finns ingen rasism eller nåt.
  2. Jobbgaranti. Så du kanske inte klarade dig så bra i skolan. Du kanske till och med var ute för sent nån kväll och blev tagen av polisen. Du drömmer ändå om att bli kirurg och göra föräldrarna stolta. Det är inte omöjligt! Bara ta ett jobb på sjukhuset, vilket jobb som helst. Ja du får börja från botten och arbeta dig upp, men alla söker alltid personal, på alla nivåer. Det kan finnas åtta borgmästare i en stad på några dussin pers. Det är helt normalt.
  3. Bebisar är skitlätta. De blir lätt lite ensamma, men några kramar löser alla problem. Nyfödda verkar inte vara några problem alls, man kan lämna dem i vaggan om de inte skriker och de kommer ligga och förtjust stirra upp i taket. Ja, de kan bli lite mer krävande sen när de måste börja lära sig saker, som att gå och prata och använda pottan, men det kräver bara nån dags intensivt jobb och sen är den föräldraplikten avklarad.
  4. Det ligger seriöst diamanter på marken som vem som helst kan plocka upp. Man kan börja ett liv utan något alls förutom en sovsäck, en cykel och kläderna man går och står i. Det ligger saker överallt på marken och allt går att sälja. Juveler, värdefulla metaller, till och med sällsynta fjärilar! Ett par ängsblommor och du kan arbeta dig upp i världen, utan att själen ska dö i ett kontorslandskap.
  5. Det finns alltid någon stackars sate som vill köpa din konst eller publicera din bok. Om du tröttnar på att kuska runt i stan för att hitta skrot att sälja kan du alltid bli konstnär. Dina första tavlor kommer inte sälja så mycket, men hallå, det finns ändå nån som kan tänka sig betala 14 spänn för nåt värdelöst kladd du fick ur dig på en halvtimme. För att inte tala om att publicera böcker. Det spelar ingen roll vad du skriver, någon vill verkligen publicera det och ge dig pengar.
  6. Vill du gå ner i vikt? Träna i ett par dagar, resultatet är direkt och permanent. Kuta lite på löpbandet, sen kan du äta paj resten av livet.
  7. Är du tillräckligt belåten i livet får du poäng. Dessa poäng kan du spendera på riktigt schyssta life-hacks. Dra ner på tidsödande grejer! Som att gå på toa eller duscha till exempel. Ja, om du har nått några personliga mål kan du till och med bli odödlig.
  8. Om det är Ofelia som spelar är det en garanti att du endast kommer dö av hög ålder efter ett långt och lyckligt liv. För Ofelia får dåligt samvete om låtsasbarn gråter och har fortfarande inte riktigt kommit över att socialen tog ett av hennes barn i första Sims-spelet för att hon trodde hembiträdet skulle ta hand om det.
  9. Dessutom har Ofelia en tendens att skapa stora familjer, och med ett fullt hushåll kan hon inte hålla reda på alla. Så om du väljer att stanna hemma från jobbet lär hon inte märka det på ett tag.

Det finns väl en lista med nackdelar som är minst lika lång… Men på nästan alla vis skulle det vara bättre att leva i Sims 3 än i verkligheten, just på vissa dagar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s