Anledningar till att Peter Pan hade varit en dålig pojkvän

panOfelia, anteckna det här. Om du någon gång reser i tiden och träffar dig själv när du var elva så kan det vara bra att ha det uppstolpat. Du kommer säkert ha motargument, som att han kan flyga eller nåt, men tro mig, det här är en bra början.

  1. Peter Pan är väldigt barnslig. Ja att en pojkvän som har kontakt med sitt inre barn och är fantasifull och avslappnad är attraktivt, men han har seriöst varit prepubertal i över ett århundrade och det måste finnas gränser.
  2. Mommy-issues så det stänker om det. Okej, så historien går att Peter Pan rymde från sin barnvagn när han hörde hur hans mamma pratade om hans framtid. Han skulle gå i de finaste skolorna och sen få något fint jobb när han blev stor. Det tyckte Peter lät skittrist, så han stack till Aldriglandet. Några år senare kom han tillbaka till sitt eget fönster och såg att hans mamma satt där med en ny liten bebis, att hon hade glömt bort Peter. This is the stuff nightmares are made of. Snacka abandonment issues.
  3. Överhuvudtaget är Peter Pans kvinnosyn ganska vriden. Han har någon slags bisarr piedestalgrej på gång med Wendy, säger att flickor är för kloka och försiktiga för att trilla ur sina barnvagnar som pojkar gör… Men samtidigt är ”mamma” den enda roll flickor får spela i hans värld. De är inte med på äventyren utan berättar sagor och ger medicin. Kul att vara en killes morsa hela tiden, liksom.
  4. Faktiskt väldigt våldsam. Faktiskt ganska skrämmande våldsam. Faktiskt ganska ”högg av en mans hand med ett jävla svärd och slängde den till en krokodil och skrattade” sociopatvåldsam. Det känns som att den här punkten borde vara högre upp på listen, faktiskt. Väldigt, väldigt högt upp.
  5. Ansvarslös och glömsk. Han rymde ju bokstavligt talat från framtida ansvar innan han ens var ur blöjor. Han glömmer bort sina äventyr nästan direkt, glömmer att hälsa på Wendy flera år i sträck… Lätt att han skulle glömma födelsedagar. Förmodligen skulle han glömma bort att han ens var tillsammans med någon om han inte blev konstant påmind och då skulle du behöva SMSa hela tiden och seriöst, vem orkar bli en sån flickvän?

Sammanfattningsvis kan vi säga såhär: Du hade tur som inte dejtade den här killen.

Advertisements

One thought on “Anledningar till att Peter Pan hade varit en dålig pojkvän

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s