Ofelias brister: Te

Ofelia har brister. Det erkänner hon villigt. Och det finns vissa brister som kanske är lite irriterande för andra, men charmiga ändå. (Resten kan vi strunta i just nu.) En av dessa OERHÖRT charmiga brister är att hon är en stor tedrickare och har lite svårt att motstå när hon ser nya sorter. Jordgubbsdaiquiri? Absolut! Mums-mums? Ja tack, gärna!

Lite statistik. (StaTEstik.)

I Ofelias teskåp finns i skrivande stund 17 olika slags te. Av dessa är tio (10) svarta, fyra (4) gröna, två (2) röda och ett (1) vitt. Fruktiga teer är överrepresenterade, men det finns inslag av godisteer, som choklad eller marsipan. Det är lösbladste, med väldigt få undantag. Det finns teer köpta i London och teer som fåtts i present. Teer som köptes när Ofelia pluggade och därför är nästan som kära vänner. Ett saffranste som köptes en jul för några år sedan och är odrickbart under större delen av året. Ett vitt te som smakar gräs och ingen drack en andra kopp av.

Detta är bara hemma hos Ofelia. Hos Fitzwilliam finns också ett litet förråd. Han tyckte det var bra att ha när de väl började dejta.

”Du kan alltid ha te hos mig,” säger han. ”Varför köper du inte mer te?”

Sist Ofelia köpte te blev det en blåbärsmonstrositet vars intensiva lukt fick Fitzwilliam att hosta från flera meters avstånd. Inte var det särskilt gott heller.

Att tänk för mycket på det här fick Ofelia att gå in på hemsidan för sin favorittebutik. Och beställa mer te.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s