Första Fitzwilliamboken

1 I begynnelsen kom Fitzwilliam över en dator på jobbet.

Datorn var öde och tom, bakgrundsbilden var täckt av mörker och muspekaren svepte fram över skärmen. Fitzwilliam sade: ”Installera Sims 3!” Och Sims 3 installerades. Fitzwilliam såg att Sims 3 var gott, och han skilde expansioner från stuff packs. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den första dagen.

Fitzwilliam sade: ”Simmar skall ha möjligheten att resa utomlands, och det skall skilja rike från rike med en laddningsskärm.” Och det blev så. Fitzwilliam installerade The Sims 3 World Adventures. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den andra dagen.

Fitzwilliam sade: ”På himlavalvet skall ljus bli till, och de skall skilja dagen från natten och utmärka högtider, såsom Spooky Day (som-inte-alls-är-Halloween) och Snowflake Day (som-inte-alls-är-jul.) Det ska vara ljus på himlavalven och ibland visa att det finns en alien där.” Och det blev så. Fitzwilliam installerade The Sims 3 Seasons, med influensa att härska över vintern och allergier att härska över våren, och han gjorde ständiga blixtnedslag. Och Fitzwilliam såg att det var gott. De blev kväll och det blev morgon. Det var den tredje dagen.

Fitzwilliam sade: ”Vattnen skall vimla av levande varelser och fåglar skall flyga över jorden, under himlavalvet.” Han installerade The Sims 3 Pets och skapade alla arter av levande varelser. Och Fitzwilliam såg att det var gott. ”Var fruktsamma och föröka er, men det kan bara vara sex djur i en familj samtidigt så att ni vet det.” Det blev kväll och det blev morgon. Det var den fjärde dagen. Fitzwilliam sade: ”Jorden skall frambringa olika arter av levande varelser, men mest hundar, katter och hästar.” Och det blev så. Fitzwilliam såg hjortar studsa fram som guttaperkabollar över marken. Och Fitzwilliam såg att det såg dumt ut.

Så fullbordades alla installationer av Sims 3 på den nya datorn. Den femte dagen hade Fitzwilliam fullbordat sitt verk, och han ringde sin flickvän Ofelia för att hon skulle ta emot denna gåva han skapat åt henne. Ofelia välsignade den femte dagen. Fitzwilliam bytte ut bakgrundsbilden på datorn med en corgi som hoppar över ett hinder.

2 Det blev kväll och det blev morgon.

Fitzwilliam sade: ”…Fan, nu har jag inte sett Ofelia på arton dagar. Det här kanske var ett stort misstag.”

Advertisements

One thought on “Första Fitzwilliamboken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s