Saker Ofelia trodde var omöjliga när hon var liten

1. Gråtande vuxna. Ofelia trodde att vuxna hade allt under kontroll, och när allt är under kontroll finns inget behov av att gråta. Dessutom kunde de äta godis och glass och kakor precis när de ville och vem kunde då fälla tårar?

2. Skrattande vuxna. Specifikt, vuxna som skrattade på grund av kittling. Samma anledning som Ofelias första omöjlighet. Full kontroll innebär även kontroll över ofrivilliga kroppspasmer. Förstås.

3. Att bli stucken av getingar eller bin två gånger på en sommar. Ofelia trodde att det var en universell lag att en person bara kunde bli stucken en gång på en sommar. Detta av ren och skär erfarenhet. Hon hade uppenbarligen haft tur och gått igenom två somrar på raken då hon bara blev stucken en gång. Den enda logiska slutsatsen var att fler än en gång var omöjlig. Inte osannolik. OMÖJLIG. Finns en chans att Ofelia inbillade sig att hennes hud hade utvecklat någon form av immunitet mot vidare stick, lite som ett vaccin. Antikroppar mot getingar.

4. Kvinnor som gör lumpen. Ofelias hjärna hade dragit den något snåriga slutsatsen att det är kvinnor som föder barn, och män som gör lumpen. Detta för att lidandet skulle bli någorlunda rättvist utdelat mellan könen. Möjligtvis hoppades hon att männen som enad grupp hade gått in och sagt, “Vi fattar att ni föder bebisar och att det gör ont, så vi kör igenom detta för att få perspektiv.” Så ja, hon trodde militärtjänst införts bara för att kvinnor inte skulle tycka det var orättvist. Samtidigt var hon också rädd för att bli vuxen för hon insåg att hon med sin egen logik möjligtvis skulle tvingas att föda barn, och att det skulle göra väldigt ont. Detta gjorde att Ofelia in i det längsta förträngde tanken på att mens också var en tjejgrej som gjorde ont.

5. Att köra bil mot rött. Ofelia trodde att det var fysiskt omöjligt. Att det fanns ett kraftfält framför det röda ljuset som tvingade bilen att sakta ner. Hennes mammas sätt att köra bil fick Ofelia att tro det; hon hade tendensen att försöka köra så nära rödlyset hon kunde innan hon stannade med en häftig inbromsning, så det kändes nästan som att de körde på något. Dessutom brukade Ofelias mamma nästan-svära varenda gång. Det gör hon för övrigt fortfarande.

6. Att hon skulle träffa Fitzwilliam. När hon såg sitt liv som vuxen fanns aldrig en kille med i bilden. Ofelia skulle kanske i så fall bli en ensamstående morsa, vara helt fantastisk och dessutom ha ett roligt jobb, och hon skulle gärna vara en ung morsa också så att hon kunde bonda med sin unge på ett sådär skojigt Gilmore Girls-vis. Men hon skulle vara själv. Hon hade accepterat detta. Och sen kommer Fitzwilliam, bara inglidande sådär, och han är så fin att krama och han har så vackra ögon, och de sista dagarna av sommaren 2013 flyter Ofelia fram som om hon är fylld av helium. Ingenting är svårt. Ingenting är jobbigt. Ofelia har tusen saker att säga och när någon frågar hur träffen gick säger hon bara ‘det gick bra’ och ler som en idiot. För hon har inga ord trots att hon skrivit om kärlek förut och trodde hon visste vad det var. Fitzwilliam har rubbat alla hennes cirklar. Han var mer omöjlig än punkt 1-5 sammanlagt. Ofelia hoppas att han förstår det.

Advertisements

One thought on “Saker Ofelia trodde var omöjliga när hon var liten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s