Ofelia drömmer

Ofelia drömmer om en liten lägenhet som bara är hennes. Det är inte en helt osannolik, omöjlig dröm. Hon tänker sig något litet, i Stockholmsområdet, med tapeter i basfärger och kanske en liten fondvägg med blommönster. Hon vill ha gammeldags speglar och små kaffekoppar i olika färger, med guldkanter. Hon vill ha ett litet rum som bara är bibliotek. I biblioteket ska det vara en stor fåtölj, eller kanske ett litet myshörn med kuddar. Gärna vid ett fönster så Ofelia kan titta ut när det regnar, tänka ledsna tankar och låtsas att hon är med i en film. Det ska finnas ett litet bord där hon an ställa sin temugg. Ofelia vill att doften av Earl Grey ska blandas med lukten från gamla böcker.

I köket vill hon ha en diskmaskin och många ytor. Hon tror att hon förmodligen skulle sköta disken bättre med en diskmaskin. Hon vill ha bakutrustning i pastellfärger och massor med böcker som innehåller bilder på tårtor. Hon vill att folk gärna kommer över och äter saker hon bakar, och sedan lämnar henne ifred igen.

Hon vill ha ett barskåp som är formad som en jordglob, och så lyfter man upp den norra hemisfären för att avslöja de glittrande flaskorna inuti.

Hon vill ha en garderob full av klänningar. Hon vill dansa så fort hon sätter på sig en.

Hon vill ha två ödlor. En som heter Eddie L. Izard. En som heter Harry. För i det sista fallet kan hon titta allvarligt på den ödlan och säga ”Yer a lizard, Harry” och det kommer aldrig inte vara roligt.

Hon vill ha mini-apelsinträd inomhus. Hon vill ha ständigt blommande hibiskusar. Hon vill ha inramade citat på väggen.

Egentligen kan man säga att Ofelia önskar sig ett kompositliv av bilder hon ser på Tumblr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s