Saker Ofelia är avundsjuk på

Utan inbördes ordning presenteras här en lista på föremål för Ofelias avund. Det finns förmodligen någon form av tema som sammanlänkar alla dessa, och om det kan sägas att Ofelia är en relativt dålig vuxen människa.

Dagisbarn

De är pyttesmå och har ett och ett halvt årtionde (minst!) av obligatorisk utbildning innan de måste typ, göra grejer. Fast pilutta dagisbarn, de kan minsann inte köpa massor med Fazermint och äta bara sådär för att de känner för det.

Katter

De behöver aldrig göra nåt. Kanske jaga en laserpekare eller nåt. Och sen gilla läget när deras bilder läggs ut på nätet, men det är typ det. Sen kan de sova hela dagen om de vill, eller gå ut själva till skillnad från hundar. Fast de har inga tummar och kan inte ens öppna en Fazermint själva. Sen får de inte ens äta en heller.

Kapabla människor

Ofelia känner massor. De som har jobbat och kämpat och nått sina mål, eller vet var de är på väg. Och så kanske de reser mycket. Har eventuellt bott och/eller jobbat utomlands. De är också vältränade, de jävlarna. Facebook är fullt av kapabla människor. Faktiskt är det svårt att tro att nån av Ofelias Facebookvänner nånsin misslyckats alls. Ofelia försöker trösta sig med att dessa vältränade och lyckade människor förmodligen inte unnar sig Fazermint, fast de skulle kunna bada i mintkräm. Eventuellt är de inte riktigt lika besatta av det som Ofelia är, vilket får henne att avundas dem ytterligare.

Tonåringar

Ja, Ofelia är till och med avundsjuk på sig själv som tonåring. Hon inser att det mest var piss, för de flesta tycker det är piss att vara tonåring. Det var svårt att lista ut vem man var, och sen lämnade man ändå den personen när man inte längre var tonåring. Men Ofelia saknar tydliga direktiv i livet. Det var många som berättade för henne att det skulle vara som jobbigast när hon var tonåring. Det var det man fick höra på TV. Men sen så fixade allt sig när man kom över 20-strecket där någonstans, där man blev vuxen. INGEN berättade för Ofelia att det skulle vara piss att vara 20-nånting också, fast på helt andra sätt. Detta liv hamnade hon i utan att vara beredd. Denna avundsjuka på tonåringar är svår att släppa, eftersom de faktiskt också rent generellt kan äta Fazermint när de vill.

2 thoughts on “Saker Ofelia är avundsjuk på

  1. Sara says:

    Underbar. Du förtjänar Fazermint. (Och så ser jag två, kanske tre detaljer som skulle kunna skruvas till ännu högre höjder. Hojta om du vill veta.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s