Ofelias rymning

Ofelia tänker rymma hemifrån. Hon planerar noga. I berättelser hon skriver inne i huvudet tänker hon på hur livet skulle vara ifall hon rymde och bodde själv. Ute i skogen kanske. Det finns en grotta i skogen vid skolgården där man får plats, även om hon inte är riktigt säker på hur man hittar till den. I vilket fall som helst kan hon bo där, om hon bara packar ordentligt. Det gäller att planera.

Ofelias syster Alice rymde var och varannan dag när de bodde i lägenhet. Det fanns tusen orättvisor som gjorde systern arg, så då packade hon sin Pippiväska med favoritleksakerna och gick ut och tjurade i trapphuset tills hon hade rymt klart. Ofelia planerar att gå längre än så. Hon är äldst. Hon bör leda vägen till större och bättre rymningar.

Maten är viktig. Ofelia undersöker vad hon kan ha att packa i och kommer fram till att äpplen passar mycket bra att lägga i strumpor. Tre äpplen i varje! Hon sparar plats i väskan på både äpplen och strumpor, för hon kan ju liksom knyta strumporna på väskan! Hon känner sig uppfinningsrik och mycket nöjd med experimentet.

Sen drar hon ut alla äpplen ur strumporna och rymmer aldrig hemifrån. Men det känns ändå bra att ha en plan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s