Ofelia och Lady&Lufsen

Okej, så det är en grej Ofelia inte fattar, nu när hon tittar tillbaka. I Lady & Lufsen frågar Lady två hundkompisar vad en baby är. De är äldre hanhundar båda två och beter sig som om detta är den jobbigaste frågan de nånsin blivit ställda, men förklarar så obekvämt de bara kan: ”Jo, de liknar människorna… Synnerligen mjuka. Men du får aldrig lov att leka med dem.”

Varför säger de inte bara: ”Mänskliga valpar. Bli inte sur när de drar dig i öronen.”

Okej, att försöka förklara var bebisar kommer ifrån måste ha varit svårt i en Disneyfilm. Ofelia fattar det också. Och det var 50-tal, så det gjorde det hela ännu svårare. Men Lady frågar inte var en bebis kommer ifrån. Hon frågar bara vad en bebis är. Alla går runt och viskar om det, den finaste av alla konstiga hemligheter som människor har för sig, men ingen vill säga vad det är.

Borde inte Lady rimligtvis kunna fatta att det finns äldre och yngre människor, precis som det finns äldre och yngre hundar? Kan ingen förklara detta för henne? Inte som att hennes hundpolare vet det, men Lady kommer ha valpar själv om bara nåt år, så det känns ju liksom som information hon behöver ha asap.

Ofelia vill att Disney ska försvara en pyttedetalj i en film de gjorde 1955. Vi kan ju börja där.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s